Populars madrilenys

Salvador Victoria i Enrique Barón declaren com a testimonis en el judici dels 'espies'

L'expresident Ignacio González va negar que ordenés vigilàncies a rivals d'Esperanza Aguirre en el PP

zentauroepp38295971 espa a memoria fiscal a gra229 madrid 23 09 2014 fotogra170510093703 / Carlos Iglesias

L’exconseller de Presidència i Justícia de la Comunitat de Madrid Salvador Victoria testifica aquest dimecres en el judici que se celebra a l’Audiència Provincial de Madrid pel presumpte espionatge polític a dirigents del PP en els mesos de març, abril i maig del 2008.

També compareixerà el comissari Enrique Barón, que va substituir Sergio Gamón al capdavant de l’Àrea de Seguretat a instàncies de Francisco Granados. L’exdirector de Seguretat i excomissari General d’Informació ha sigut apuntat en el judici com a part del "muntatge" del cas relacionant-lo amb "les clavegueres policials".

En el judici, dos dels acusats han mantingut que van rebre "ordres il·legals" de Gamón per seguir Alfredo Prada, Manuel Cobo i Cristina Cifuentes per "especial interès d’Ignacio González".

En el seu testifical, l’expresident regional va asseverar aquest dimarts que ni coneixia aquestes suposades vigilàncies ni va ordenar cap tipus de vigilància a ningú.

En la seva declaració, el guàrdia civil José Oreja va carregar contra els ex alts càrrecs del Govern regional Salvador Victoria i Lucía Figar per utilitzar, segons ell, els mitjans de comunicació per desacreditar les seves manifestacions i les del seu company José Manuel Pinto.