Els CDR tallen l'AP-7 i carrers de Barcelona pel judici del procés

Mobilitzacions en diversos punts de Catalunya a primera hora del matí

add9ede4-ecab-4149-9669-e09fdd3854b4-hd-web / periodico

Protesta davant de l’inici del judici del segle. Els autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR) han interromput el trànsit amb la crema de pneumàtics a primera hora d’aquest dimarts a l’autopista AP-7 en punts de Girona i Barcelona i a l’eix transversal C-25, així com a la Gran Via de la capital catalana i la Diagonal. [Segueix el judici del procés en directe]

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, a les vuit del matí estava tallada l’AP-7 entre els punts quilomètrics 102 i 104, a l’altura de Sant Celoni (Barcelona), i es mantenien retencions entre aquesta última localitat i Hostalric (Girona), on també els CDR havien interromput el trànsit. 

Carrers i carreteres tallats

Així mateix, els grups independentistes han protestat a la Gran Via de la capital catalana a l’altura de la plaça de les Glòries, cosa que ha provocat importants retencions a l’entrada a Barcelona des de la zona del Maresme. També a l’altura del carrer de Rocafort i la rambla del Poblenou i a la Diagonal, a l’altura de la plaça de la Reina Maria Cristina (les Corts).

També s’han cremat pneumàtics a l’eix transversal C-25, que ha quedat tallat passades les 7.35 hores del matí a l’altura de Santa Maria d’Oló (Barcelona), que ja està normalitzat després de fer-se desviacions per la C-59 i per la BV-4313.

A la capital catalana, poc abans de les 8.30 hores el trànsit s’havia normalitzat.

A Lleida

I més afectacions en altres punts del territori català. Membres del CDR de la Universitat de Lleida (UdL) han tallat aquest dimarts l’entrada a Lleida per l’avinguda de Rovira Roure a l’altura de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyera Agrària (Etsia) com a acte de protesta pel judici. Els membres del CDR han convocat protestes simultànies a Etsia, el Rectorat de la UdL i el Campus de Cappont, segons han informat en un apunt a Twitter recollit per Europa Press, en el qual afirmen que no permetran que es normalitzi la repressió". La porta principal d’accés a l’edifici del Rectorat està tancada, segons fonts de la UdL, que apunten que sí que s’hi pot accedir per la porta d’emergències.

a la Seu d’Urgell, una quinzena de persones han participat aquest dimarts en una caminada reivindicativa que s’ha dut a terme pel tram urbà de la carretera N-260. L’acció, convocada pel CDR de l’Alt Urgell per defensar "el dret a l’autodeterminació, en recolzament a les preses i pels drets civils socials i polítics," ha començat a les set del matí a la plaça de Bisbes Prínceps. La protesta, que s’ha dut a terme sense incidents i de forma pacífica, ha acabat a les vuit del matí. Durant la caminada, diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra s’han col·locat davant i darrere dels manifestants per regular el trànsit.