PROTESTA

L'ANC es plantarà davant de la Generalitat des de dilluns fins al març per demanar la república

Les concentracions es faran d'entre les 9 les 21 hores cada dia

zentauroepp40599714 barcelona spain october 19 television journalists wait o171021142221 / Sean Gallup

L’ANC  es plantarà des d’aquest dilluns fins a l’1 de març a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant de la Generalitat, per exigir al Govern que compleixi “el mandat” de l’1-O i implementi la república.

A partir del 4 de febrer i durant 20 dies –a excepció dels caps de setmana–, cridaran a la ciutadania a concentrar-se a la plaça de 9 del matí a 9 de la nit per recordar al Govern la seva “obligació per dur a terme el mandat que el poble de Catalunya li va donar l’1 d’octubre del 2017”.

Per seguir amb el fil d’assenyalaments al Govern pels seus “incompliments”, penjaran una pancarta a la plaça de Sant Jaume de la capital catalana en què es podrà llegir: “¿Què esteu fent per aplicar el mandat de l’1-O?”. “La ràbia i la indignació que sentim per aquesta situació injusta la canalitzarem i la traslladarem a qui pot revertir aquesta situació: el Govern i el Parlament”, asseguren en un comunicat intern. 

L’ANC ja va llançar la setmana passada un vídeo a les xarxes socials on criticava el Govern de Quim Torra, que acusava de ser “autonomista”. En una llista, van ratllar totes la seva promeses que l’Executiu no ha dut a terme: “investir Carles Puigdemont”, “restituir el Govern legítim”, “aprovar les 16 lleis suspeses pel Tribunal Constitucional”,”recuperar el ple funcionament de la hisenda catalana” i “crear una assemblea de càrrecs electes”. Les úniques que queden en dubte són “fer caure el Govern de Pedro Sánchez si no dona resposta a reconèixer l’exercici del dret a l’autodeterminació” i “no acceptar les sentències dels presos polítics”.