ELS JUDICIS DEL PROCÉS

La defensa de Junqueras i Romeva demana un ajornament del judici

El seu advocat sol·licita tres setmanes entre la interlocutòria d'admissió de proves i l'inici de la vista oral

L'alt tribunal ha encara de dictar la interlocutòria en què accepta els testimonis que declararan en el judici

undefined46613500 madrid 18 01 2019 politica fcahada del tribunal supremo im190121205828

L’advocat de l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Puigdemont i l’exconseller Raül Romeva han demanat aquesta setmana al Tribunal Suprem que el judici, la data d’inici del qual s’espera que es conegui de forma imminent, no se celebri fins a tres setmanes després de notificar-se aquest moment. Els seus dos clients es troben a la presó acusats d’un delicte de rebel·lió o sedició.

El lletrat Andreu van den Eynde sosté que des que es notifiqui la interlocutòria en què es coneguin les proves que s’acorden, que les defenses han sol·licitat en uns escrits que sumen més de 1.800 pàgines, el judici no hauria de començar abans de passades tres setmanes “de conformitat amb el dret de la defensa i la necessitat de protegir les condicions en què aquesta es desenvolupa”.

La petició de la defensa casa amb els plans de l’alt tribunal que va comunicar al Ministeri de l’Interior que el judicicomençarà en dates pròximes al 5 de febrer, cosa que sembla indicar que serà la setmana que ve, tot i que encara no s’hagi dictat una interlocutòria d’admissió i rebuig de proves.