MOBILITZACIÓ

Intersindical-CSC convoca una vaga general per a la setmana que comenci l'inici del judici per l'1-O

El sindicat n'ha fet un preavís per als dies 5, 6 i 7 de febrer, per quan està previst que arrenqui la vista al Tribunal Suprem

La convocatòria no compta amb el recolzament d'altres centrals com l'IAC o la CGT

zentauroepp40861793 girona huelga general estaci ave girona 8 11 2017 foto171108140641

El sindicat independentista Intersindical-CSC ha convocat una vaga general per a la setmana en què està previst que arrenqui el judici contra els líders independentistes acusats per rebel·lió al Tribunal Suprem. La central ha fet una reserva per als dies 5, 6 i 7 de febrer, i en pròximes dates concretarà exactament quin dia es farà la protesta. El registre del preavís ha sigut confirmat tant per la Intersindical com pel Departament de Treball.

La convocatòria dels tres dies de vaga l’ha fet l’Intersindical-CSC en solitari i, de moment, des de la resta de sindicats amb representació minoritària no s’afegiran formalment a la convocatòria. Fonts de l’IAC, amb fort pes al sector públic, han afirmat que declinaran convocar ells també, ja que consideren que “no és el moment” i que la vaga no s’ha planificat amb prou antelació. Aquestes mateixes fonts reconeixen contactes amb la Intersindical i altres actors des de fa dues setmanes. No obstant, l’IAC estudia la manera de “treballar per a les mobilitzacions”. 

D’altra banda, fonts de la CGT han afirmat no ser consultades oficialment sobre la convocatòria de la Intersindical i han descartat sumar-s’hi. 

El motiu oficial que ha al·ludit la central independentista és denunciar la reforma laboral del PP del 2012 i exigir-ne la derogació total, coincidint amb el setè aniversari de la seva aprovació, el 10 de febrer del 2012. Els arguments laborals per justificar l’atur són una derogació “total, no parcial” de les reformes laborals del 2010 i el 2012, l’aprovació d’un salari mínim interprofessional específic per a Catalunya de 1.200 euros i la recuperació de les “lleis socials” suspeses pel Tribunal Constitucional, segons han desgranat fonts del sindicat.  

Altres reivindicacions

Intersindical-CSC ja va convocar el 21 de desembre passat, amb motiu de la celebració del Consell de Ministres a Barcelona, un atur de dues hores, així com la vaga general del 3 d’octubre del 2017, després del referèndum independentista.