PARLAMENT

Picabaralla entre la CUP i el PPC per la crisi a Veneçuela

Els anticapitalistes afirmen que Guaidó ha protagonitzat un "cop d'Estat" i els populars qualifiquen Maduro de "tirà"

jregue43862492 barcelona 20 06 2018 ple al parlament sesion de contol al 181102165036 / FERRAN SENDRA

Xoc entre la CUP i el PPC a compte de la crisi desencadenada a Veneçuela per l’autoproclamació del cap de l’Assemblea Nacional, Juan Guaidó, com a president interí del país.

En un debat al Parlament sobre la creació de noves places de Mossos d’Esquadra i Bombers, la diputada cupaire Maria Sirvent ha aprofitat la seva intervenció per mostrar el seu recolzament a la "sobirania del poble veneçolà" i ha qualificat de "cop d’Estat" l’autoproclamació de Guaidó. Així mateix, ha assegurat que la maniobra ha sigut "promoguda" pels Estats Units i el Brasil, amb Donald Trump Jair Bolsonaro com a protagonistes, després de ser dels primers que li van donar el seu reconeixement. 

A continuació, el diputat del PPC, Xavier García Albiol, s’ha dirigit al faristol i ha carregat contra les paraules de l’anticapitalista. Albiol ha qualificat el president Nicolás Maduro de "tirà" i ha "desitjat que els homes i dones del país puguin retrobar la democràcia i viure en pau".

De fet, el PP –i Ciutadans– portaran propostes al Senat i al Congrés per provar de pressionar el Govern de Pedro Sánchez perquè reconegui Guaidó. 

Temes:

Veneçuela CUP PPC