REBEL·LIÓ I SEDICIÓ

La vista prèvia al judici de Trapero se celebrarà el 5 de febrer

La vista de l'article de pronunciament per vulneracions de drets només ha sigut plantejada per Puig

Tots dos i l'exdirector de la policia autonòmica s'enfronten a una petició fiscal d'11 anys de presó

zentauroepp42958617 madrid 16 04 2018 politica indagatorias en la audiencia naci181102095608 / DAVID CASTRO

La causa per rebel·lió contra el major dels Mossos Josep Lluís Trapero i l’excúpula policial del cos continua a la saga de la seguida contra els líders del procés al Tribunal Suprem. Aquest dimarts s’ha sabut que el pròxim 5 de febrer se celebrarà la vista de l’article de previ pronunciament amb què l’exsecretari d’Interior Cèsar Puig al·legarà diverses vulneracions de drets fonamentals.

En la vista similar celebrada en la causa per rebel·lió seguida a l’alt tribunal l’argumentació es va basar en la falta de competència de la Sala per jutjar els fets a Catalunya. Aquest mateix dimarts, el Suprem s’ha ratificat en la seva competència. 

La Secció Tercera Penal de l’Audiència Nacional ha fixat la data amb independència que té moltes paperetes de ser en la qual comenci la vista oral contra els 18 acusats de rebel·lió, sedició, desobediència i malversació a l’alt tribunal. O, si es compleixen les previsions més encoratjadores i el judici comença l’última setmana de gener, cosa que ja sembla molt improbable, quan afronti la seva segona setmana. 

El tribunal ha fixat el dia 5 de febrer a les 10 del matí per escoltar les al·legacions de Puig, que a diferència d’al Tribunal Suprem, no han presentat totes les defenses, sinó només la de l’exsecretari general d’Interior. La fiscalia reclama 11 anys de presó i inhabilitació pel mateix delicte per a ell, l’excap dels Mossos i el que va ser director de la policia autonòmica Pere Soler, per un delicte de rebel·lió. Per a la intendenta Teresa Laplana, quatre anys de presó per sedició. 

Malgrat que la causa seguida a l’Audiència ha tingut una tramitació més àgil que la del Suprem, no s’espera que celebri la vista abans que conclogui el judici de l’alt tribunal per evitar la possibilitat que la justícia doni una resposta contradictòria.