"canvis de cromos"

Rivera rebutja la bilateralitat entre Sánchez i Torra i li exigeix eleccions ja

El líder de Ciutadans ha recordat que les relacions han de ser "multilaterals"

fcasals45388547 madrid 08 10 18 albert rivera ciudadanos durante un desa181008094446 / JOSE LUIS ROCA

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha rebutjat avui qualsevol relació bilateral entre Estat i Generalitat ni "canvis de cromos" únicament perquè el president del Govern, Pedro Sánchez, "pugui seguir uns mesos més a la Moncloa", i per això li ha exigit que convoqui eleccions ja.

El president de Cs i la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, a més d’altres dirigents del partit com l’actual líder municipal a Barcelona, Carina Mejías, han visitat l’associació d’emprenedors Barcelona Tech City.

Una visita a la capital catalana just un dia després que el Govern i la Generalitat de Catalunya acordessin la possibilitat de crear dos espais de diàleg "diferenciats", un que ja existeix, la Comissió bilateral Estat-Generalitat, i un altre entre partits catalans, encara per concretar.

Però Rivera, en declaracions als mitjans, ha rebutjat qualsevol bilateralitat entre Govern i Generalitat i ha recordat que les relacions entre Estat i comunitats autònomes han de ser "multilaterals".

"Per descomptat, creiem que s’ha de parlar de finançament o infraestructures per a qualsevol comunitat, però no pot ser un cromo a canvi que Sánchez continuï uns mesos més a la Moncloa. Ha de convocar eleccions i que siguin els espanyols els que escullin el futur Govern, i no uns quants diputats, en aquest cas pactant amb Torra i companyia", ha criticat el líder de Cs.