NOU PRESIDENT ANDALÚS

Moreno presenta Andalusia com a garant de la unitat d'Espanya

El nou i el vell PP es donen cita en la cerimònia de jura del càrrec

zentauroepp46598820 the new elected president of the andalusian regional governm190118141351 / JULIO MUNOZ

El nou president de la Junta d’Andalusia, Juan Manuel Moreno, ha jurat el seu càrrec amb tota una declaració d’intencions sobre la unitat d’Espanya davant deldesafiament sobiranista. "Defensarem Espanya davant de qualsevol embat. Aquesta presidència mantindrà una bel·ligerància activa amb els qui volen trossejar el nostre país i dividir els espanyols", ha assegurat davant d’una de les preses de possessió més multitudinàries que s’han vist al Parlament andalús.

Moreno, el primer president de la Junta d’Andalusia que no pertany al PSOE en els 37 anys d’autonomia, ha insistit a remarcar el moment històric i la nova etapa que s’obre per a la regió, insistint que Andalusia es presenta com a garant de la unitat d’Espanya. "No vull ser president d’una Andalusia submisa i silenciosa", ha advertit el nou cap de l’executiu autonòmic davant l’expresidenta andalusa Susana Díaz.

La trobada ha servit, a més, per unir el vell i el nou PP. Hi han sigut presents el líder del partit, Pablo Casado, de qui Moreno, malgrat que en les primàries va apostar per l’altre candidat, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, ha elogiat la seva amistat i de qui ha dit "compartim generació, principis i idees per al futur". Però també hi han acudit l’expresident Mariano Rajoy i l’exvicepresidenta, la gestió de la qual ha posat com a exemple pel seu compromís reformista.

A l’acte també hi va acudir la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, que en representació de l’Estat ha garantit que l’Executiu central serà un "fidel i coherent aliat", tot i que matisant que la lleialtat es basa en el "compliment de les lleis", en al·lusió a la contínua petició per part del PP de l’aplicació del’article 155 de la Constitució.