assenyala la federal per a aquestes decisions

Calvo evita pronunciar-se sobre la continuïtat de Susana Díaz

La vicepresidenta fa un al·legat feminista i contesta a les crítiques de Vox sobre el llenguatge inclusiu

"Aquest Govern ha d'afrontar la crisi amb Catalunya amb polítiques", remarca

jcarbo45921434 carmen calvo181116192542 / DAVID CASTRO

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha evitat aquest dijous apostar per la continuïtat de Susana Díaz com a candidata del PSOE andalús en unes futures eleccions autonòmiques, en línia amb la posició de la direcció de Pedro Sánchez, de la qual forma part la número dos de l’Executiu.

En una entrevista a Antena 3, Calvo ha remarcat que en el PSOE "tothom està per sota de les sigles", quan li han preguntat si Díaz hauria de sacrificar el seu càrrec per permetre l’entrada de saba nova al partit. "Tots nosaltres servim on calgui", ha afegit.

Quan se li ha recordat que Díaz va guanyar les eleccions tot i que sense possibilitat de mantenir el Govern, Calvo ha incidit que si bé "els resultats són una cosa importantíssima" per conèixer el "nivell de magnitud" que es té, l’organització la formen "tots plegats al servei del país".

Al·legat feminista

Calvo, a més, ha posat èmfasi en els drets de les dones. "Només quan una dona diu que sí a una relació sexual hi ha llibertat. Les legislacions avançades deixen clara la fórmula del consentiment i nosaltres busquem una reforma d’aquest tipus. Ens aixequem gairebé cada dia amb una dona agredida. ¿Qui no ho veu?"

A més, ha fet un encès al·legat del feminisme, iha contestat a les crítiques al líder andalús de Vox, Francisco Serrano, sobre el llenguatge inclusiu en el debat d’investidura de Juan Manuel Moreno Bonilla.

"Estem excloses dels seus interessos, de les seves consideracions polítiques, li agraeixo que ho digui amb claredat, el que passa és que existim", ha recalcat Calvo, després d’indicar que "l’Estat ha de respondre amb tota la seva força per garantir la seguretat de les dones".

"Política" per a Catalunya

Calvo considera que el Govern de Pedro Sánchez "ha d’afrontar la crisi amb Catalunya amb polítiques". En una entrevista a Antena 3 abans de reunir-se amb el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, Calvo ha apostat peldiàleg.

Aquesta mateixa setmana, la Moncloa puntualitzava que la cimera s’emmarca en l’"agenda normal" de qualsevol Executiu i que forma part de les "trobades habituals" que manté amb altres representants de governs autonòmics, amb l’única peculiaritat que, després de la declaració de Pedralbes, van acordar tornar-se a veure al gener.