OPERACIÓ ANTITERRORISTA

Detingut a Màlaga un presumpte gihadista que havia jurat lleialtat a l'Estat Islàmic

Aquest compromís suposa en molts casos el pas previ a la comissió d'atemptats

Mantenia contactes amb membres de l'organització a Síria i va intentar viatjar a aquest país per fer la gihad violenta

daesh-mlaga-editado / periodico

Agents de la Policia Nacional han detingut aquest dimarts a Manilva (Màlaga) M.L., de 27 anys i nacionalitat marroquina, per la seva presumpta participació en els delictes de pertinença a organització terrorista i enaltiment del terrorisme. A més, s’ha registrat el seu domicili, segons ha informat el Ministeri de l’Interior.

L’arrestat havia tingut en els últims mesos un canvi d’actitud i els seus missatges a les xarxes socials s’havien radicalitzat. A més, va realitzar el jurament de lleialtat i obediència a l’Estat Islàmic i al seu califa, Abu Bakr al-Baghdadi. Aquest tipus de compromís entre els membres d’aquesta organització en sòl europeu suposa en molts casos el pas previ a la comissió d’atemptats.

Aquest individu va manifestar la seva ferma intenció de desplaçar-se fins a la zona de conflicte per unir-se a la files d’aquesta organització i dur a terme la gihad violenta. En els últims mesos va intensificar les publicacions en els perfils de les xarxes socials que administrava i en què evidenciava una progressiva determinació gihadista i la seva adhesió a l’Estat Islàmic.

Contacte amb Síria

Segons els investigadors, el detingut no va poder materialitzar el seu objectiu a causa de les dificultats que té actualment l’organització terrorista en territori sirià i perquè la seva família es quedava sense recursos si ell marxava. Pels dos motius, va optar per quedar-se a Espanya i, arribat el cas, "dur a terme accions terroristes dins de les nostres fronteres", segons assenyala Interior.

Així mateix, mantenia contacte a través d’internet amb diversos integrants d’aquesta organització terrorista que eren a Síria. De fet, un dels interlocutors de M.L. havia amenaçat Espanya a les xarxes socials per la participació en la coalició internacional que lluita contra l’Estat Islàmic.

El Jutjat Central d’Instrucció número 1 de l’Audiència Nacional i la fiscalia han supervisat i coordinat la investigació.