80è aniversari de la guerra civil

El PSOE organitza al Senat un homenatge als exiliats pel franquisme, al qual acudirà el Govern

El partit ha denunciat que el PP i Ciutadans no se sumi a les iniciatives de condemna de la dictadura

undefined40693448 graf533 madrid 26 10 2017 el portavoz socialista en el s171027113523 / Kiko Huesca

El grup socialista del Senat i l’executiva federal del PSOE han organitzat el pròxim dimarts al Senat un acte d’homenatge  a les persones que es van haver d’exiliar d’Espanya pel franquisme, l’any en què farà 80 anys del final de la guerra civil i de l’inici de la dictadura de Franco i amb "les dretes", argumenten, en contra de la legislació de memòria històrica.

Així s’ha explicat aquest divendres el portaveu socialista a la Cambra alta, Ander Gil, al presentar l’acte, al qual està previst que vagin membres del Govern, exiliats i familiars i associacions de víctimes del franquisme.

El dirigent socialista ha denunciat que el PP i Ciutadans no han volgut afegir-se al Senat a les iniciatives de condemna dels anys de dictadura, mentre que "negocien amb la ultradreta, hereva del feixisme vencedor del 1939, per aconseguir el poder a Andalusia". I recorda Ander Gil que d’aquí a unes setmanes arribarà a la Cambra un senador autonòmic de Vox, elegit pel Parlament d’aquella comunitat.

Ha assegurat que malgrat la majoria absoluta del PP al Senat, la institució "és de tota la ciutadania" i no pot ser "percebuda com un reducte partidista i exclusiu de les dretes". "Per això, el merescut homenatge als exiliats i exiliades, a aquelles persones que tant han sacrificat per la llibertat del nostre país", ha conclòs.