terrorisme islamista

Detingut un presumpte gihadista per captació a Vitòria

Es tracta d'un home de 36 anys de nacionalitat algeriana

policia / Joan Puig

Agents de la Comissaria General d’Informació de la Policia Nacional, en col·laboració amb la Brigada Provincial d’Informació de Sant Sebastià i la Brigada Provincial d’Informació de Vitòria, han detingut aquest divendres a VitòriaI.Z., de 36 anys i nacionalitat algeriana, per la seva presumpta integració enl’organització terrorista Daesh. A més, s’ha practicat el registre del seu domicili.

Segons ha informat el Ministeri de l’Interior, l’arrestat utilitzava la seva posició com a president d’una associació cultural per aconseguir més influència entre la comunitat islàmica i destinar els recursos econòmics que obtenia al retorn de gihadistes i a ajudar els qui segueixen a Síria.

En concret, els investigadors consideren que pretenia fer servir part dels ajuts socials que rebia per formar una persona en el maneig d’eines 'online' per propagar les consignes de Daesh. A més, va amenaçar amb una arma blanca els agents policials que l’identificaven al crit de "mataré policies" i en una altra ocasió va agredir una parella de policies, i va ser detingut per atemptat a l’autoritat.

L’arrestat a Vitòria presumia en el seu cercle més proper de la seva autoformació en la confecció d’artefactes explosius casolans i manifestava que "fer una bomba és molt fàcil, no té importància".