EREN EN ELS SEUS MÒBILS

Fotos inèdites dels terroristes del 17-A: 'selfies', una foguera i la plaça de Catalunya

Les imatges van ser fetes pels mateixos membres de la cèl·lula de Ripoll i figuren en el sumari de l'Audiència Nacional

jcarbo46260871 atentado rambla181214173935

En el sumari que s’instrueix en l’Audiència Nacional a què ha tingut accés EL PERIÓDICO inclouen una sèrie d’imatges inèdites dels terroristes del 17-A que van ser trobades en els seus telèfons mòbils. Van ser realitzades per ells mateixos. 

En les fotografies apareixen els nois en el seu dia a dia, de festa amb amics i, fins i tot, posant davant un mirall mostrant el bíceps. Com qualsevol altre noi de la seva edat. Tot i així, en els mateixos mòbils s’han trobat continguts més compromesos, com ara captures de pantalla de missatges religiosos i àudios amb sures de l’Alcorà recitades. 

 En la imatge: Mohammed Hichamy, Younes Abouaayqoub i Said Aalla. / Mossos d’Esquadra

A més de les fotos amb escenes festives, n’hi ha d’altres que resulten una mica més estranyes, en què figuren alguns dels terroristes al centre de la plaça de Catalunya. 

 La imatge a la plaça de Catalunya.  / MOSSOS D’ESQUADRA

El contingut dels dispositius mòbils servirà a la policia catalana per continuar elaborant els perfils dels terroristes que van atemptar el 2017 a la Rambla de Barcelona i a Cambrils, on van perdre la vida 17 persones i un centenar van resultar ferits.