L'ANC impulsa un "dejuni col·lectiu" en recolzament als presos en vaga de fam

Els organitzadors estudien iniciatives per solidaritzar-se durant el Dia de la Constitució

JxCat ja ha nomenat una coordinadora per organitzar els torns de dejuni del grup parlamentari

anc / JORDI COTRINA

L’ANC, jntament amb diferents organitzacions de la societat civil i partits independentistes, ha anunciat aquest dimarts una iniciativa per solidaritzar-se amb els quatre exconsellers presos en vaga de fam a la presó de Lledoners. L'entitat sobiranista recupera en forma de "grup de suport" una de les iniciatives que ja va posar el novembre i el desembre de l'any passat a Cornellà i al març en diferents punts de Catalunya, un "dejuni públic i col·lectiu", per "amplificar" la denúncia de Jordi Sánchez, Jordi TurullJosep Rull Joaquim Forn davant del que consideren un "bloqueig" del Tribunal Constitucional als seus recursos d'empara.

Sota el lema 'Prou ostatges' s'han obert les inscripcions via pàgina web per crear grups de dejuni en municipis catalans. Ara per ara, està confirmat un primer grup a Montserrat a partir d'aquest diumenge i un altre a la casa parroquial de Santa Maria de Cornellà a partir del dia 14 de novembre. Queda pendent concloure un altre equip per al dia 7 a Barcelona, a més de diferents mobilitzacions amb motiu del Dia de la Constitució.

Cada participant deixarà de menjar de dos dies com a mínim fins a un màxim de set, el que cada un cregui convenient i, com en les anteriors edicions, rebrà atenció mèdica als locals que habilitaran perquè puguin continuar tots junts.

De moment, el grup parlamentari de JxCat és l'únic que ha manifestat les seves intencions de participar i la diputada Anna Geli coordinarà els torns, segons informa l'Agència Catalana de Notícies. 

"Amb el dejuni ens solidaritzem amb els ostatges, mantenim la dignitat i denunciem la repressió política de l'Estat espanyol contra el nostre poble i els nostres representants legítims", diu el text en el qual es crida a apuntar-se.

Segons han explicat el metge que assessora els presos i director de l'hospital Moisès Broggi, Jordi Vilarasau, i l'exmembre del secretariat nacional de l'ANC Vicenç Relats en una roda de premsa en el Col·legi de Periodistes, la constitució d'aquest "grup de coordinació" es va dur a terme ahir a la tarda. D’aquest grup, segons han relatat, formen part organitzacions independentistes, ERC, JxCat, PDeCAT i la CUP, els diputats dels comuns Elisenda Alamany i Joan Josep Nuet –encara que a títol individual–, a més d'Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM).

Temes:

ANC Catalunya