REACCIÓ

Borràs atribueix les vagues en sanitat i educació a l'"infrafinancement" de Catalunya

La consellera de Cultura assegura que el Govern està posant "tots els esforços en les negociacions"

zentauroepp41541690 mont01 montpellier francia 09 01 2018 la miembro del p181129143145 / GUILLAUME HORCAJUELO

La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha atribuït "la precarietat" que estan denunciant aquest dijous els treballadors en vaga de la sanitat i l’educació a "la situació generald’infrafinancement  que pateix Catalunya en tots els àmbits i que, naturalment, també afecta la sanitat i l’educació".

Borràs ha fet aquestes declaracions al Parlament de Catalunya, on ha acudit a presentar l’Informe de Política Lingüística del 2017 al president del Parlament, Roger Torrent.

En resposta a les preguntes dels periodistes sobre les vagues convocades a Catalunya, Borràs ha assegurat que "s’estan posant tots els esforços en les negociacions".

Voluntat d’acord

"El Govern està extraordinàriament preocupat per la situació dels professionals", ha afegit, amb referència a les protestes que protagonitza el personal sanitari, professors, estudiants i funcionaris.

La consellera ha remarcat la voluntat de la Generalitat per arribar a un acord amb els col·lectius mobilitzats i ha expressat la seva solidaritat amb "els professionals que treballen en situacions de molta precarietat".