RECTA FINAL DE CAMPANYA

El PSOE acusa Ciutadans d'anar a "rebuf" de Vox a Andalusia

Els socialistes exigeixen a Rivera que aclareixi abans de diumenge si està disposat a pactar amb Abascal

Ferraz critica a Iglesias que no hagi designat candidats per a les autonòmiques i s'ocupi de les generals

undefined45960714 graf1873 madrid 19 11 2018 fotograf a facilitada por el 181126134633 / Inma Mesa

En la recta final de la campanya electoral andalusa, el PSOE es concentra a sembrar prou dubtes sobre les intencions de Ciutadans i el seu coqueteig amb Vox perquè l’elevat nombre d’indecisos que mostren les enquestes vegi un risc l’aposta per un partit que no descarta pactar amb l’extrema dreta i decideixi, en última instància, votarSusana Díaz.  A sis dies per als comicis, els socialistes han exigit a la formació d’Albert Rivera  que aclareixi si està disposat a arribar a un acord postelectoral amb la força de Santiago Abascal, a qui tots els sondejos donen escons (entre 1 i 4) al parlament andalús. "Cal preguntar a Ciutadans a qui donarà suport ¿recolzarà Vox?", ha plantejat Esther Peña, portaveu del comitè electoral federal del PSOE. 

Davant de l’auge de Ciutadans (que doblaria el nombre de diputats del 2015), els socialistes sembla que focalitzin els seus últims dies de campanya a alertar del gir dretà de Rivera. "Ens crida l’atenció que el PP i Ciutadans van darrere del que marca Vox. És Vox qui marca el full de ruta", ha criticat Peña, des de la roda de premsa a la madrilenya seu de Ferraz. 

Els socialistes diuen que persegueixen una "majoria robusta i suficient", però ni avancen ni descarten cap pacte. "Parlarem de continguts i programes si és necessari, i els andalusos ho decideixen diumenge", va donar Peña per resposta, que va insistir a arribar a les urnes amb l’explicació per part de Ciutadans sobre la seva sintonia amb Vox.

Preguntada per la decisió de Pablo Iglesias de convocar primàries a Podem davant d’un eventual avanç de les eleccions generals, la portaveu va criticar les presses del cap morat per situar-se a la graella de sortida d’unes legislatives encara sense data quan el partit ni tans sols compta amb candidats a les municipals i autonòmiques del 26 de maig. "Ens sorprèn", va assenyalar. 

El Govern s’hi bolca

El PSOE es bolca en la recta final d’unes eleccions andaluses en les quals es juga no només el govern del seu principal feu, sinó que constitueix una demostració de força en el clima electoral per als pròxims mesos. Aquest dimarts Pedro Sánchez estarà a Marbella, ja que no podrà assistir al tancament de campanya al viatjar al G-20 Buenos Aires dijous.

Aquesta setmana també es traslladaran a Andalusia la vicepresidenta del Govern i els ministres d’Hisenda, Foment i Agricultura.