L'ESTRATÈGIA INDEPENDENTISTA

Artur Mas: "La Crida hauria de ser la casa gran del sobiranisme"

L'expresident considera que si el sobiranisme va per separat a les municipals pot perdre alcaldies

zentauroepp45881518 barcelona barcelon s 13 11 2018 politica artur mas fran181122093234 / DANNY CAMINAL

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha mostrat aquest dijous el seu recolzament a la Crida Nacional per la República, el projecte impulsat per Carles Puigdemont, Quim Torra i Jordi Sànchez per unir el sobiranisme, tot i que amb escàs èxit després que ERC i la CUP hagin rebutjat integrar-s’hi.

De fet, segons va avançar EL PERIÓDICO, alguns dels ideòlegs que van contribuir a forjar la carrera de Mas –David Madí i Agustí Colomines, entre d’altres– estan entre els principals impulsors de la Crida.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, l’expresident ha expressat la seva aposta per unir tots els partits independentistes sota el paraigua de la Crida. "Crec que hauria de ser la casa gran del sobiranisme", ha afirmat, recordant el seu projecte de la casa gran del catalanisme.

Segons la seva opinió, les forces sobiranistes s’haurien de presentar juntes a les eleccions, en especial a les municipals, per evitar que es disgregui el vot i acabin aconseguint alcaldies projectes "que van en contra o que estan al marge de l’objectiu sobiranista". "Jo soc partidari d’anar junts amb gent que pensa diferent", ha afegit, en al·lusió a les reticències de republicans i anticapitalistes per considerar que la Crida és un projecte de dretes.

No obstant, Mas ha donat per perduda una llista unitària a Barcelona i ha apostat per crear una llista amb "potencial guanyador". "En el debat que hi ha entre Catalunya i l’Estat espanyol, el paper de Barcelona és essencial", ha conclòs.