LA CRISI CATALANA

Celaá: «Els independentistes estan demanant pistes d'aterratge per tornar a la normalitat»

La portaveu del Govern descarta aplicar un «155 permanent» com reclama el PP

zentauroepp45933075 graf577 santander 17 11 2018 la ministra de educaci n y 181117132231 / Pedro Puente Hoyos

La portaveu del Govern, Isabel Celáa, ha afirmat aquest dissabte que, “en el fons i en privat”, els partits independentistes “estan demanant pistes d’aterratge” per tornar a la situació “de normalitat anterior”, i ha confiat que l’Executiu de Pedro Sánchez podrà “trobar el camí” per resoldre el conflicte català. 

“Aquest és un Govern de diàleg. El Govern d’Espanya vol normalitzar la situació a Catalunya perquè Catalunya és una part d’Espanya, i perquè el Govern té receptes per a tot Espanya i programa polític per a tot Espanya”, ha remarcat Celáa en un acte del PSOE a Santander.

Segons la portaveu, la situació catalana ha de resoldre’s des de la política, amb respecte a la Constitució i les lleis, i ha defensat que s’està avançant i que la solució no passa per tornar a aplicarl’article 155. “No és solució aplicar a tots els catalans un 155 permanent. Ara mateix no es dona cap circumstància que justifiqui una mesura tan excepcional”, ha defensat.

Atacs al PP

La ministra també ha criticat que el Govern del PP “ho diposités tot en els tribunals” sense obrir “camí polític”, mentre ha insistit que Catalunya viu una situació “molt complexa” i en què no s’ha “de llançar més gasolina al foc”. Un “foc” que, segons el seu parer, el “va encendre de forma irresponsable” el PP amb actuacions com la recollida de firmes contra l’Estatut el 2006.

Per això, Celáa creu que els populars s’han “inflamat” el conflicte a Catalunya, però a costa de quedar-se gairebé sense representació en el Parlament, i els ha retret que utilitzin aquest tema a la campanya de les eleccions andaluses. També ha dit que tot i que el Govern porta “només” cinc mesos, li sembla que han passat cinc anys.