ajuntament de madrid

Pablo Iglesias nega que perilli la integració de Podem en la candidatura de Carmena: "No sobra ningú"

"Intentar rentar els draps bruts fora de casa, als mitjans de comunicació, ens fa moltíssim mal, i fa mal al canvi polític", es queixa

zentauroepp45461366 graf6465 madrid espa a 14 10 2018 el secretario genera181017101300 / BALLESTEROS

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat aquest dijous que no perilla la presència de Podem en la candidatura que liderarà l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, per a les municipals del 2019, perquè "ningú sobra en aquest puzle tan complex" que s’ha de basar, segons el seu parer, en el respecte a les "diferències" de cada un i en els seus "procediments".

"Crec que ho hem de fer compatible tot. No sobra ningú en aquest puzle tan complex que al meu entendre és imprescindible perquè tornem a guanyar i governar", ha defensat en una entrevista a Radiocable.

Listen to "#LaCafeteraCartaAlRey .- Entrevista con el líder de Podemos @Pablo_Iglesias_" on Spreaker.

Això sí, Iglesias ha lamentat la "imatge tan trista" que, segons el seu parer, han donat per la crisi interna que s’ha generat per l’elaboració de les llistes municipals a Madrid. "Intentar rentar els draps bruts fora de casa, als mitjans de comunicació, ens fa moltíssim mal, i fa mal al canvi polític", ha avisat.

Imatge d’enfrontament

"Ens fa moltíssim mal quan ens dediquem a donar una imatge d’enfrontament que no ens ajuda. En aquest sentit, hem de continuar madurant. La nostra força política ha de buscar maduresa, arreglar els problemes dins, i després posar el nostre capital polític al servei del canvi. Ara em toca parlar-ne poc i fer molt", ha emfatitzat.

Així, ha insistit que per aconseguir construir una candidatura "en què hi hagi Carmena, Podem i IU" és imprescindible treballar "discretament". Això sí, també ha destacat la necessitat de mantenir les que, segons el seu parer, són "les claus per guanyar", i que consisteixen a "unir moltes peces diferents, ser capaços de mantenir unida la diferència, i respectar les diferències i els procediments i estils de cada un".

Serra: "Treballar junts"

En la mateixa línia, la portaveu de Podem a l’Assemblea de Madrid, Clara Serra, ha defensat que la seva formació, l’equip de l’alcaldessa de la capital, Manuela Carmena, i el conjunt de forces polítiques que poden integrar una candidatura conjunta han "de remar junts en la mateixa direcció" per poder revalidar l’Ajuntament. 

En declaracions als mitjans de comunicació, a l’entrada del ple de l’Assemblea, Serra ha traslladat que espera que les desavinences "es resolguin com més aviat millor" per aconseguir una tasca comuna que és "importantíssima", anant tots a una".