Sánchez avisa a Casado que "pagarà a les urnes" la seva política de "gesticulació"

El president torna a repetir que presentarà al Congrés els Pressupostos abans que acabi l'any

El líder del PP remarca els canvis d'opinió del cap de l'Executiu sobre els Comptes, Torra i el delicte de rebel·lió

fcasals45496629 madrid 17 10 2018 politica congreso de los diputados ses181017104747

Pablo Casado ha utilitzat la "dissociació de personalitat" de Pedro Sánchez per remarcar les seves contradiccions sobre el que deia quan era cap de l’oposició i el que diu ara, com a president del Govern. En la sessió de control al Congrés, el líder del PP ha citat tres exemples: el seu canvi de criteri sobre si els dirigents independentistes van cometre el delicte de rebel·lió, l’opinió sobre el president Quim Torra i els Pressupostos Generals d’Estat. El cap de l’Executiu ha evitat comentar les seves rectificacions i ha recomanat a Casado que deixi la política de "gesticulació" i torni al "sentit comú", perquè, si no, "ho pagarà a les urnes".

Han sigut algunes les referències a la relliscada de la vicepresidentaCarmen Calvo, fa dues setmanes a la roda del Consell de Ministres, quan va intentar convèncer a la premsa que no són incongruents els vaivens de Sánchez en alguns temes, perquè no es poden comparar les seves declaracions abans de dirigir el país i les que fa ara quan està a la Moncloa. En el cas dels Pressupostos, el llavors líder del PSOE va reclamar a Mariano Rajoy que convoqués eleccions o se sotmetés a una qüestió de confiança. Aquelles paraules de Sánchez eren del 8 de març d’aquest mateix any, així que a això s’ha aferrat el cap de l’Executiu per contestar: "Rajoy els va presentar el 3 d’abril. Encara tinc quatre mesos, segons el cronòmetre del PP, per poder presentar els Pressupostos. Però no es preocupi, abans de final d’any aquest Govern complirà i treballa en termini per presentar a la Cambra els Pressupostos que necessita aquest país".

El cap de l’Executiu ha aprofitat per tornar a oferir-li negociar per "millorar" aquests Comptes si està disposat a fer-ho "des de la moderació i el diàleg". 

Casado, per la seva banda, ha seguit amb la ironia sobre l’episodi de Calvo i ha demanat al president que "faci cas de l’altre senyor Sánchez", "es posi d’acord amb ell" i convoquin eleccions. "I presenti qui presenti de tots dos, guanyarem els espanyols fent-lo fora del Govern", ha etzibat.