Àudios de Villarejo

Maroto, sobre Cospedal: "Els qui no entenguin que la seva conducta ha de ser neta no hi caben, en el PP"

El número tres popular assegura que "no val mirar cap a un altre costat" quan un company de partit és espiat

zentauroepp44782808 graf663 madrid 26 08 2018 el vicesecretario del partido 180828134418 / Fernando Alvarado

El vicesecretari d’Organització del PP, Javier Maroto, ha advertit aquest dijous que l’honestedat i la neteja "no són una opció, sinó una obligació", i els que no entenguin que la seva conducta ha de ser "exemplar, neta i transparent no hi caben, en el PP".

Maroto ha fet aquesta reflexió en una entrevista a 'Onda Cero' un dia després que María Dolores de Cospedal deixés el seu escó per la publicació de les seves converses amb l’excomissari José Manuel Villarejo.

I tot i que ha assegurat que el seu missatge era per a qualsevol membre del PP i no referit a Cospedal, sí que ha deixat clara la seva posició crítica sobre l’ex secretària general quan ha assenyalat que no considera adequat espiar un company"No, taxatiu, sense cap tipus d’apel·latiu", ha reblat.

Maroto ha recordat que una de les promeses del president dels populars, Pablo Casado, en el congrés del PP, va ser la de garantir l’honestedat en el partit i passar de les paraules als fets en aquest sentit.

Davant d’això, ha dit, "no valen ni mitges tintes ni mitges paraules ni mirar cap a un altre costat; quan és així s’ha de complir i demostrar-ho".

"Només així es guanya la confiança" dels votants, ha recalcat Maroto, un dia després que Cospedal llancés un retret al mateix PP a l’assenyalar que "un partit que no és capaç de defensar als seus quan estan sent injustament atacats no pot esperar que els ciutadans hi confiïn".

Sigui qui sigui

Després de reiterar que "no caben" en el partit els qui no entenguin que la seva conducta ha de ser exemplar, “quan es descobreix una mala conducta tant present com passada”, Maroto ha defensat "girar full amb totes les conseqüències, sigui qui sigui la persona afectada."

A més, ha considerat que molts dels votants que van deixar de recolzar el PP ho van fer no tant pels casos de corrupció per si mateix sinó per la "reacció" que hi va haver del partit. I ha considerat que el que busca la gent és "contundència, fermesa" i "no mirar cap a un altre costat".

D’altra banda, el número tres del PP ha assenyalat que en les converses que la direcció ha mantingut sobre l’assumpte amb Cospedal, l’ex secretària general no els ha dit que hi hagués més reunions amb Villarejo.

I sobre la forma en què Cospedal se n’ha anat, deixant primer el Comitè Executiu i renunciant finalment a l’escó, tot i que dos dies abans no pensava fer-ho, Maroto ha assenyalat que aquests temps i "contradiccions" són fruit de la "reflexió personal" que ha fet l’ex número dos en un moment que "no és fàcil" per a ella, però en el qual ha reconegut "la seva equivocació" perquè "comparteix els valors" que defensa el PP.