la polèmica de l'esquetx

Valtònyc, a Dani Mateo: "Envia'm draps d'aquests, que em netejaré els mocs, la suor de les aixelles i la merda del cul"

El raper mallorquí, condemnat per apologia del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces, s'ha 'solidaritzat' amb l'humorista català a Twitter

dadi-definitivo / periodico

Després d’una setmana de setge a l’humorista  català Dani Mateol’humorista  Dani Mateo per haver-se mocat amb una bandera d’Espanya  en el programa 'El intermedio' de La Sexta, l’últim a dir-hi la seva ha sigut aquest dimecres el raper mallorquí Josep Valtònyc. Josep Miquel Arenas, que va fugir de la justícia a Bèlgica després de ser condemnat a una pena de tres anys de presó per apologia del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces, ha volgut ‘solidaritzar-se’ amb Dani Mateo a través de Twitter. "Si vols, envia’m draps d’aquests, que em netejaré els mocs, la suor de les aixelles i la merda del cul", ha tuitejat. "Si no hi ha prou banderes, em serveix una foto de la família Reial, la Constitució o una pedra del Valle de los Caídos, que jo soc molt de camp", ha afegit.

En un segon missatge a la xarxa social, Valtònyc ha opinat que l’humorista català "ja tenia por de fer l’esquetx, i que després del que ha passat, no ho tornarà a fer més". "Està tan acollonit que fins i tot ha sortit a demanar perdó i encara es continua lamentant, per un esquetx. L’autocensura és la pitjor censura de totes", ha conclòs el raper sobre les disculpes de l’humorista.

L’esquetx va causar un vendaval d’opinions, a favor i en contra, i va provocar que el sindicat de la Policia l’ASP l’hagi denunciat "per la seva ofensa a Espanya, els seus símbols i als espanyols" i quel’humorista hagi perdut algun contracte publicitari

toni-soler-se-suena-con-una-estelada / periodico

D’altres, en canvi, no han dubtat a expressar-li el seu recolzament i a denunciar el linxament al còmic, en defensa de la llibertat d’expressió. L’humorista Toni Soler, per exemple, va arribar a mocar-se a TV-3 per solidaritzar-se amb ell. "Tinc una cosa millor per mocar-me com Déu mana. Tinc aquest magnífic dispensador de senyeres per mocar-me. “Molt útil, això a Tabàrnia ho peta”, va reblar. I va afegir: "¿Ho veieu? No passa res".