Exèrcit de Terra

Mor un militar ferit en un exercici de tir a Osca

El comandant va rebre un tret a la zona inguinal en un camp de tir al municipi aragonès de Jaca

militarjacahuesca

L’Exèrcit de Terra ha confirmat aquest dimecres la mort del comandant que va resultar ferit aquest dimarts en un exercici tàctic amb foc real en un camp de tir a Jaca (Osca).

"Lamentem informar que el comandant Fernando Yarto Nebreda, destinat a Jaca, ha mort com a conseqüència de les ferides sofertes ahir en un tema amb foc real", ha informat l’Exèrcit de Terra. Yarto formava part del’Escola Militar de Muntanya i Operacions Especials d’aquesta localitat d’Osca.

"Des d’aquí les nostres més profundes condolences a la família i companys en aquests moments durs. DEP", ha expressat la branca terrestre de les Forces Armades.

Els fets van tenir lloc a les 7.30 hores d’aquest dimarts durant un exercici tàctic amb foc real que es feia alcamp de tir de Las Batiellas, una zona d’entrenament situada a 4 quilòmetres de Jaca.

El comandant era professor del curs de muntanya i supervisava un exercici nocturn programat al camp de tir quan un tret fortuït li va impactar a la zona inguinal.

Va ser atès en el moment pel metge de la unitat, i després va ser traslladat en una uci mòbil a l’hospital de Jaca. Una vegada estabilitzat, es va decidir el seu trasllat en un helicòpter del 112 a l’Hospital Provincial San Jorge d’Osca, on va ingressar amb pronòstic molt greu. Se’l va intervenir quirúrgicament per a la reconstrucció de la femoral i estava ingressat a l’uci.