REVELACIÓ

Iceta va trucar a Santamaría l'1-O per demanar-li que paressin les càrregues policials

El líder del PSC va advertir a la llavors vicepresidenta que l'actuació policial només provocaria que sortís més gent al carrer

fcasals36373397 barcelona 21 11 2016 la vicepresidenta del gobierno soraya 181005105255 / JOAN CORTADELLAS

El primer secretari del PSCMiquel Iceta, va trucar durant el matí de l’1-O a la llavors vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, per demanar-li que cessessin les càrregues policials, segons han confirmat aquest divendres a EL PERIÓDICO fonts del PSC.

Després de veure les imatges de les dures càrregues de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil des de primera hora en alguns col·legis electorals per retirar les urnes, el dirigent socialista es va decidir a agafar el telèfon per trucar tant a la direcció del seu partit com a la Moncloa.

"Va trucar per demanar que paressin les càrregues policials, que farien sortir més gent al carrer. I que nosaltres trauríem un comunicat molt dur i que abans els avisava", han explicat aquestes fonts del PSC.

No obstant, el partit ha negat que Iceta amenacés que el PSC aniria a les escoles a votar si el Govern no retirava la policia, en contra del que ha publicat aquest divendres el diari 'Público'.

En declaracions a TV-3, Iceta ha explicat també que va dir a Santamaría que "estaven cometent un error polític gravíssim". "Era tan obvi que allò no s’hauria d’haver fet mai i que tindria efectes molt negatius sobre la imatge d’Espanya i sobre la mateixa convivència, que jo crec que qualsevol persona assenyada havia de fer el que vaig fer jo", ha afegit.