PRIMER ANIVERSARI DE L'1-O

El CDR de Girona retira la bandera espanyola de la Delegació del Govern

Al seu lloc hi han posat una estelada, després de diverses topades amb la seguretat de l'edifici

whatsapp-video-2018-10-01-at-103538 / periodico

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) de Girona han despenjat aquest dilluns al matí la bandera espanyola de la façana de la Delegació del Govern a la capital del Gironès i l’han substituït per una estelada.

► Aniversari de l’1 d’octubre | Últimes notícies de Catalunya en directe

Aniversari de l’1 d’octubre | Últimes notícies de Catalunya

Després d’haver-se concentrat prop de les 6 del matí a la plaça de l’1 d’octubre, els manifestants s’han dirigit cap a l’estació de l’AVE, on han aturat el trànsit de trens durant prop de dues hores. Després, i una vegada recuperada la circulació ferroviària, els manifestants s’han dirigit a la Delegació del Govern amb la clara intenció de retirar la bandera espanyola. 

Segons ha informat el CDR de Girona en el seu compte de Twitter, han entrat a la delegació i han reclamat que es retirés la bandera sota el lema “República o república”, entre petits enfrontaments amb les forces de seguretat que eren a l’edifici. Llavors, el grup de persones que hi havia als voltants han accedit a les oficines de la zona on hi ha penjades les banderes i ha retirat l’espanyola per penjar al seu lloc una estelada.