ANUNCI POLÍTIC

Junqueras serà el cap de llista d'ERC a les europees del maig

Pretén contribuir a "internacionalitzar la causa de la llibertat de Catalunya", explica en una carta la militància del seu partit

jcarbo40339525 junqueras180907191622 / JORDI COTRINA

Oriol Junqueras ha fet un pas endavant i ha anunciat a través d’una carta a la militància que encapçalarà la llista d’ERC  en les eleccions europees del pròxim 26 de maig. S’ha de recordar que les europees coincidiran amb les municipals, per la qual cosa la imatge de l’exvicepresident es veurà també als cartells d’uns comicis locals que els independentistes volen que estiguin més marcats que mai per la qüestió nacional. El judici al procés, que començarà al gener, també marcarà molt les dues campanyes tot i que no impedirà que el líder d’ERC encapçali l’eurollista de la seva formació, ja que la sentència no s’espera fins després de la cita amb les urnes.

“Vull continuar lluitant, com ho he fet sempre, per la llibertat del meu país. Vull defensar els meus drets polítics i els de tots els represaliats, que és el que ens volen arrabassar, i per això he decidit presentar-me a les eleccions europees, és la millor manera de no fer efectiva la repressió que ens volen imposar”, va argumentar Junqueras. L’actual vicepresident del Govern i adjunt a la presidència d’ERC, Pere Aragonès, té previst llegir el contingut de la carta aquest matí davant dels mitjans de comunicació des de la presó de Lledoners, on es troba pres Junqueras. “Internacionalitzar la causa de la llibertat de Catalunya i denunciar la causa general contra l’independentisme, que s’ha convertit en una causa general contra la democràcia, és avui més necessari que mai”, sentencia l’exvicepresident a les portes de l’aniversari de l’1-O.

Segon cop d’efecte

És el segon cop d’efecte que els republicans han deixat anar de cara a la doble cita electoral del pròxim maig. El primer va ser el canvi de cap de llista per a Barcelona. Fa una setmana i mitja, la formació confirmava finalment una jugada que feia setmanes que es deia. Alfred Boschva cedir la seva plaça com acandidat republicà a l’alcaldia de la capital catalana a Ernest Maragall. El conseller d’Exteriors i germà dePasqual Maragallcompartirà ara els cartells amb Junqueras. No seria estrany que també es pogués veure la imatge de Carles Puigdemont a les banderoles dels postconvergents, reproduint el duel de l’últim 21-D. El 2014 ERC va guanyar les últimes europees a Catalunya, superant en 55.000 vots la llista de CiU, en la primera victòria electoral dels republicans des de la reinstauració de la democràcia.