Camps s'ofereix de candidat a l'alcaldia de València

zentauroepp42430708 madrid 07 03 2018 francisco camps declara como testigo en el180927130153 / JUAN MANUEL PRATS

Francisco Camps està disposat a ser el candidat del Partit Popular a l’alcaldia de València. El mateix expresident de la Generalitat ho va confirmar en el programa 'El faro’ de La Ocho Mediterráneo.

“L’alcaldia de València és un somni per a qualsevol valencià. Si les bases del meu partit, els meus companys, algú em digués ‘ens agradaria que tot allò que va representar la potència de la València del PP, amb Rita Barberá al capdavant, es pot recuperar, i a més continuar aprofundint en la potència de futur d’una ciutat tan important com València i, a més, des de la ciutat de València, apostar i recolzar perquè Isabel Bonig aconseguís la presidència de la Generalitat, doncs, jo, encantat", va contestar.

L’anunci va arribar tot just unes hores després de saber-se que l’Audiència Nacional havia decidit reobrir una causa que estudia les adjudicacions de la seva etapa de govern a la trama Gürtel, una situació que Camps va vincular a l’aparició de les gravacions de l’excomissari José Manuel VillarejoJosé Manuel Villarejo a la ministra de Defensa, Dolores Delgado

González Pons i d’altres

El cap de cartell a l’alcaldia de València, juntament amb el de Madrid, és una de les grans decisions que ha de prendre en les properes setmanes Pablo Casado. Al seu dia, Mariano Rajoy va sondejar l’eurodiputat Esteban González Pons i aquest va aconseguir escaquejar-se’n i que acceptés que es quedés a Brussel·les, una opció que continua sent la seva preferida, tot i que moltes veus continuen apostant per ell.

La victòria de Casado dona esperances al diputat autonòmic Luis Santamaría, el seu gran valedor a la ciutat i a la província i president de la gestora que dirigeix el partit a la capital. 

L’opció d’Isabel Bonig, presidenta del PPCV, sembla que és Eusebio Monzón, actual portaveu del grup municipal i l’únic dels regidors que no està investigat. Des de la direcció autonòmica també han sondejat independents.  Una altra de les opcions és la diputada autonòmica María José Catalán, contrapès a Bonig, tot i que la penalitza el fet que va ser alcaldessa de Torrent.