estrena polèmica

El col·laborador de la Fura dels Baus afirma que continuarà portant el llaç groc

Lluc Castells elogia el director del grup teatral i reclama que no el posin «en una llista negra»

z0uvtz6dzqpfjexksdaqa1100 / periodico

Lluc Castells, col·laborador de la Fura del Baus que va crear una forta polèmica quan va sortir a saludar amb un llaç groc a la solapa al final de l’obra Faust al Teatro Real de Madrid, en la sessió en què era present el rei Felip, ha defensat a Twitter la seva iniciativa. Castells ha recalcat que continuarà “lluint el llaç groc fins que quedin en llibertat tots els presos polítics i retornin els exiliats”. 

Quan Castells, que treballa de figurista, i l’escenògraf Alfons Flores, van lluir el polèmic llaç, una part important del públic els va rebre amb esbroncades. Posteriorment, el director artístic de l’obra, Àlex Oller, i el Teatro Real van demanar disculpes per aquesta iniciativa. I en aquest cas les esbroncades a les xarxes socials van ser d’independentistes contra el grup teatral català i el seu director.

En el seu comunicat, Castells insisteix que no es penedeix d’haver lluit el llaç al Teatro Real, recalca que ho ha fet en moltes altres estrenes teatrals a Catalunya “i a moltes ciutats del món” i que fins a l’esmentada estrena de Faust a Madrid “mai havia passat cap incident ni polèmica”. També, insisteix que si tenia sentit mostrar-lo en algun lloc, aquest era Madrid. 

El figurista explica que no forma part de la companyia La Fura del Baus. És un col·laborador, insisteix, a qui han permès treballar “amb una llibertat de creació absoluta”, gairebé sempre al costat d’Àlex Oller. En aquest sentit, Castells lamenta “profundament el linxament que està patint l’Àlex” i mostra el seu desacord en el fet que ara hi hagi gent que vulgui posar el director en una llista negra: “Si no volem ser assenyalats, no assenyalem”.