Visita a Salamanca

El Rei defensa una universitat amb "capacitat crítica i llibertat acadèmica"

Felip VI recolza la internacionalització i la innovació del sistema universitari espanyol i internacional

2018-09-18-12 25 26-casa-de-sm-el-rey-casareal- -twitter

El rei Felip VI ha advocat aquest dimarts per continuar impulsant la internacionalització i la innovació del sistema universitari espanyol i europeu i per remarcar "la capacitat crítica, la unió entre docència i investigació i la llibertat acadèmica" d’aquestes institucions.

Felip VI, acompanyat de la reina Letícia, ha animat a enfortir la cooperació entre centres acadèmics durant la commemoració del 30è aniversari de la Magna Charta Universitatum, celebrada al Paranimf de la Universitat de Salamanca (USAL), amb la presència d’uns 250 rectors de mig centenar de països.

En el marc del vuitè centenari de la institució de Salamanca, el rei Felip ha reafirmat la vigència dels principis de la Magna Carta Universitària, el document subscrit per més de 800 universitats de tot el món a favor de l’autonomia universitària i la llibertat d’investigació, ensenyament i formació.

Uns valors que, segons el cap de l’Estat, impulsaran "encara més la internacionalització i la innovació del sistema universitari espanyol, europeu, iberoamericà i internacional".

"Ara i en el futur ens mouran la capacitat crítica, la unió entre docència i investigació, la llibertat acadèmica i la interacció de cultures," ha afegit el Rei en el seu discurs, en què ha intercalat alguns paràgrafs en anglès.

L’acte ha tingut lloc enmig del debat per la controvèrsia que han suscitat els títols de postgrau d’alguns polítics, com el del president del Govern, Pedro Sánchez; el líder del PP, Pablo Casado, i l’exministra de Sanitat Carmen Montón.