DECISIÓ JUDICIAL

El jutge imputa tres policies per la seva actuació "desproporcionada" l'1-O

Els agents investigats van participar en les càrregues de l'escola Pau Claris de Barcelona

Institut Pau Claris policia 1-O / periodico

El jutge de Barcelona que investiga les càrregues del referèndum unilateral de l’1-O ha citat a declarar com a imputats tres agents de la Policia Nacional per la seva actuació a l’escola Pau Claris de la capital catalana, al considerar que van procedir en determinats moments de manera "clarament desproporcionada i fins i tot perillosa".

El titular del Jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona ha decidit interrogar els tres agents investigats pels delictes delesionsi contra laintegritat moralen una data encara per determinar. Un d’aquests policies ja estava imputat per la seva actuació a l’escola Mediterrània de Barcelona.

De fet, la imputació d’aquest agent per la seva actuació en aquests dos punts de votació de l’1-O a Barcelona ha obligat el jutge a suspendre’n la declaració, que havia fixat per a aquest dimecres, 5 de setembre, quan havia de comparèixer al jutjat juntament amb un altre membre de la Policia Nacional per la seva intervenció "indiscriminada i desproporcionada" a l’escola Mediterrània.

Les imatges

Després d’analitzar les imatges de vídeo que obren a les diligències judicials sobre la intervenció de la Policia Nacional a l’escola Pau Clarisde Barcelona, el jutge conclou que "no es pot apreciar la proporcionalitat exigida en les accions d’alguns dels agents, que efectuen actuacions que, si bé van dirigides sempre al desallotjament del lloc, en determinats moments són clarament desproporcionades i fins i tot perilloses".

Un dels policies imputats és el que, segons detalla el jutge, apareix un dels vídeos estirant de la mà i arrossegant per una escalaMarta T., l’activista que va denunciar tocaments i lesions per part de la policia. En la gravació es pot observar també com un manifestant rep uncop al cap, com un policia li dona una puntada de peu a la cama a una altra persona i com un altre agent sacseja "fortament" una dona "sense motiu clar inicialment", incideix el jutge. Altres concentrats van ser empesos per l’escala o arrossegats. El magistrat ha aconseguit identificar a través de les cintes els policies que van intervenir en l’operatiu.