DEFENSA

Llarena demana empara al CGPJ per la demanda civil presentada per Puigdemont

Segons 'El Español', el magistrat considera que es tracta d'un «atac planificat, groller i fraudulent»

undefined44440908 el magistrat pablo llarena intervenint als cursos d estiu de180725183638 / Tania Tapia

El jutge del Tribunal Suprem que investiga la causa per rebel·lió contra polítics independentistes, Pablo Llarena, ha sol·licitat empara al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per defensar-se de la demanda civil que l’expresident Carles Puigdemont, i els exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig van presentar contra ell a Bèlgica, segons informa ‘El Español’.

El magistrat considera que es tracta d’un “atac planificat, groller i fraudulent”. Segons l’esmentat diari, la petició d’empara de Llarena s’estudiarà aquest dijous en la comissió permanent del CGPJ.

El magistrat estava citat davant del jutge de Brussel·les el 4 de setembre, tot i que no se li ha notificat la citació perquè la justícia espanyola l’ha tornat a Bèlgica sense complimentar, al·legant que afectava la sobirania de l’Estat.

La demanda dels polítics catalans esgrimeix que la instrucció de Llarena vulnera el dret dels polítics catalans a un judici just i es basa en una declaracions del jutge del 23 de febrer a Oviedo, quan va dir que els polítics empresonats “no són presoners polítics”. “Va emetre una opinió abans del judici, fora dels tribunals i per tant, va prejutjar”, va explicar l’advocat de Puigdemont a Bèlgica, Paul Bekaert, als mitjans.