SEMBLANCES RAONABLES

Puigdemont denuncia una botiga de pernil per denigrar el seu cognom

El comerç es diu Pig Demont i el logo és un porc amb ulleres i cabells similars als de l'expresident

L'establiment també comercia un vi anomenat Rufián

pigdemont

L’expresident Carles Puigdemont ha denunciat una botiga de pernil ‘on line’ anomenada Pig Demont per denigrar el seu cognom i identificar-lo amb un porc, segons ha informat la cadena COPE.

A la pàgina web també s’inclou el logo del comerç, on apareix un porc amb ulleres i uns cabells negres que guarden similitud amb l’aparença de l’expresident de la Generalitat, a més d’incloure una bandera andalusa i una d’espanyola.

"No volia insultar"

El propietari de la botiga, Alberto González, un jove malagueny, ha reconegut en declaracions a l’emissora que la seva intenció no era ni insultar ni molestar i ha argumentat que el logo "evidentment no és la imatge de Puigdemont" i que tampoc es correspon amb el nom, ja que sorgeix de la mescla entre ‘pig’ (‘porc’ en anglès) i ‘demont’ (que significa ‘muntanya’ en francès).

"Em sorprèn que aquest senyor, amb la quantitat de circumstàncies personals, es preocupi per una microempresa malaguenya", ha explicat González, i ha ironitzat: "Si ell es veu reflectit en la caricatura d’un porcí, és més problema seu. ¿Si hagués posat lacua al porc, s’enfadaria Pablo Iglesias?"

Vi Rufián

La botiga ‘on line’ també té a la venda un vi escumós, d’origen andalús, anomenat Rufián, que coincideix amb el diputat al Congrés per Esquerra Republicana, Gabriel Rufián.

L’advocat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha impugnat el registre de la marca per "ofensa i vexació" a la imatge de l’expresident.

En declaracions a TV-3 dimecres, l’advocat ha explicat que va enviar un requeriment a l’Oficina de Patents i Marques per impugnar la marca, per "les similituds fonètiques amb el seu cognom" i per considerar que la imatge és una "clara caricatura de Puigdemont", i ha afegit que si el propietari continua utilitzant la marca, reclamaran per la via civil, "i si a més es produeixen expressions ofensives, es procedirà per la via penal".