Llistat de condemnes en el 'cas Nóos' després de la ratificació del Tribunal Suprem

Aquests són els càstigs imposats a cadascun dels acusats

jregue42597787 graf7285 madrid 21 03 2018 de izquierda a derecha tres d180612125508 / Angel Diaz

Aquestes són les condemnes dels imputats en el ‘cas Nóos’ després que el Tribunal Suprem hagi anunciat aquest dimarts la sentència de l’Audiència Provincial de Palma:

Iñaki Urdangarin Liebaert: exduc de Palma. Condemnat a 5 anys i 10 mesos de presó per malversació, prevaricació, frau a l’administració, dos delictes fiscals i tràfic d’influències. Redueix la pena en cinc mesos a l’absoldre'l de falsedat en document públic. També se'l condemna a 7 anys i sis mesos d’inhabilitació absoluta i a una multa de 512.553,68 euros.

Diego Torres Pérez: exsoci d’Urdangarin. Condemnat 5 anys i 8 mesos de presó per malversació, prevaricació i frau a l’administració. Redueix la pena en 2 anys i 10 mesos a l’absoldre'l de tràfic d’influències, blanqueig i falsedat en document públic. També se'l condemna a 4 anys d’inhabilitació absoluta i es disminueix la multa fins als 775.247,85 euros.

Jaume Matas Palou: expresident de les Balears i exministre de Medi Ambient. Condemnat a 3 anys i 8 mesos de presó i 7 anys d’inhabilitació especial. Condemnat a pagar, juntament amb Iñaki Urdangarin, el 97,5% dels 619.000 euros a la Fundació Illesport.

José Luis Ballester Tuliesa: exdirector general d’Esports del Govern balear. Condemnat a 15 mesos i 2 dies de presó, que se substitueixen per una multa de 3.600 euros.

Gonzalo Bernal García: exdirector gerent de la Fundació Illesport. Condemnat a 15 mesos i 2 dies de presó, que se substitueixen per una pena de 18 mesos i multes.

Juan Carlos Joaquín Alia Pino: exdirector de l’Institut Balear de Turisme (Ibatur). Condemnat a 1 mes i 2 dies de presó, que se substitueixen per una pena de 24 mesos i multes.

Miguel Ángel Bonet: exassessor legal de l’empresa pública Ibatur. Condemnat a 1 mes i 2 dies de presó, que se substitueixen per una pena de 24 mesos i multes.

Partícips a títol lucratiu

Cristina de Borbó i Grècia: esposa d’Iñaki Urdangarin. Condemnada a pagar 136.950 euros com a responsable civil a títol lucratiu dels delictes de malversació de cabals públics i de frau a l’Administració pels quals va ser condemnat el seu marit. S’anul·la la seva responsabilitat pels delictes fiscals.

Ana María Tejeiro: esposa de Diego Torres. Condemnada a pagar 172.384 euros com a responsable civil a títol lucratiu dels delictes de malversació de cabals públics i de frau a l’Administració pels quals va ser condemnat el seu marit. S’anul·la la seva responsabilitat pels delictes fiscals.