ministeri de Política Territorial

Santamaría, caçada: així va ser el seu polèmic gest mentre parlava Batet

Batet es fixa com a meta recuperar el diàleg amb Catalunya i l'exvicepresidenta fa un posat estrany

gesto-de-soraya / periodico

Soraya Sáenz de Santamaría va ser caçada per les càmeres quan assistia a la presa de possessió de la nova ministra de Política Territorial i Funció Pública, la catalana Meritxell Batet. Santamaría assistia impassible a un discurs en el qual Batet desgranava les noves línies mestres del seu Ministeri, que tindrà per objectiu recuperar el diàleg amb Catalunya. Intentava no somriure i mostrar-se seriosa però, al sentir parlar de "nova política" no va poder contenir-se i el seu gest la va delatar.

Una rictus d’estranyesa i hilaritat es va apropiar de la cara de la val·lisoletana, en un posat recollit per les càmeres de Cuatro. Concretament, Santamaría no va poder contenir-se quan Batet demanava "escoltar, dialogar i consensuar" al parlar de Catalunya. "Aquestes són les bases de la nova política del segle XXI i si això és imprescindible per afrontar qualsevol empresa política, crec que especialment ha de guiar l’actuació al capdavant d’aquest ministeri", assenyalava Batet, i davantr d’això la seva predecessora no es va poder contenir.

Una de les primeres coses que farà Batet en les seves primeres hores al capdavant del departament serà iniciar una ronda de trucades als presidents autonòmics, molts dels quals ja s’havien posat en contacte amb ella per felicitar-la pel seu nomenament.