Mataró, en alerta per la plantada de creus de diumenge

lainz43440813 enfrentamientos con las cruces amarillas en playas de catalu180521212548

Aquest diumenge s’ha convocat una plantada de creus a la platja de Mataró, la primera després delsincidents de dilluns passat a Canet, en què una trentena d’encaputxats van retirar els símbols en suport als presos sobiranistes i van ferir cinc independentistes amb qui es van enfrontar. L’alcalde de Mataró, David Bote, ha fet una crida als organitzadors i detractors de la plantada de creus a "evitar el conflicte".

L’Ajuntament de Mataró ha convocat aquest divendres una Junta de Seguretat urgent per dissenyar un operació de seguretat que permeti cobrir totes les activitats previstes. El consistori es va posar en contacte amb el Departament de Territori i Sostenibilitat dijous per demanar-los assessorament sobre la plantada de creus. Fonts de la Generalitat alerten que "no han rebut cap petició d’autorització de la plantada" i afirmen que si la reben abans de diumenge, junt amb l’informe necessari de l’Ajuntament, el departament en qüestió la valorarà. En tot cas, les mateixes fonts avancen que seria un acte "autoritzable" per les característiques que té. 

Sense autorització, hi pot haver sanció

Plantar creus grogues a les platges catalanes sense autorització prèvia pot ser sancionat per l’Estat. El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha avisat aquest divendres que qualsevol "ús intensiu" de la costa necessita la petició administrativa corresponent, per això l’entitat que l’organitza n’ha de sol·licitar la convocatòria amb temps.