ELECCIONS INTERNES

Cuixart es presenta a la reelecció com a president d'Òmnium

En una carta enviada als socis es compromet a "deixar-se la pell" per l'entitat sobiranista

El vicepresident, Marcel Mauri, també està disposat a repetir en el càrrec i a "reforçar" el seu paper

El president d’Òmnium Cultural,  Jordi Cuixart, empresonat a Soto del Real des del 16 d’octubre, es presentarà a la reelecció del seu càrrec al capdavant de l’entitat sobiranista. L’actual vicepresident i portaveu, Marcel Mauri, també està disposat a repetir en el càrrec i a "reforçar" el seu paper actual. Així mateix, la periodista Marina Llansana i l’enginyer industrial Joan Vallvé es postulen per a les altres dues vicepresidències de l’entitat.

En una carta dirigida als socis, assegura que per a ell "és un honor, un plaer i un acte de responsabilitat molt gran" tornar a pilotar la plataforma. Sobre les seves propostes, assenyala que l’entitat "ha de ser una eina encara més potent al servei de la societat catalana" i es compromet a "deixar-se la pell" per ella, acompanyat per la nova junta que es forjarà el pròxim 16 de juny en una assemblea general prevista a la Vall d’Hebron (Barcelona).

"Davant la regressió autoritària que no es pararà", augura Cuixart, "Òmnium ha de continuar sent un referent en la defensa de la cohesió social i les llibertats". "Units en la diversitat per continuar avançant com a societat lliure de por i totalitarisme", sentencia en el seu escrit.

La presentació de candidatures es tancarà d’aquí dos dies, 26 de setembre. Fonts de l’entitat asseguren que, de moment, cap altre equip ha presentat la seva postulació.