COMUNITAT DE MADRID

Cifuentes, imputada per falsedat en document públic i suborn

Ha estat citada a declarar el 26 de juny en qualitat d'investigada pel 'cas Màster'

img 2990 / JUAN MANUEL PRATS

Només era qüestió de temps que la titular del Jutjat d’Instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez Medel, imputés pels delictes de falsificació de document públic i suborn l’expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes, en el marc de la investigació pel denominat‘cas Màster’,un cop deixés de ser aforada a l’haver renunciat a l’acta de diputada.

L’expresidenta de la Comunitat de Madrid sempre ha mantingut que va cursar la seva titulació en Dret Autonòmic a la Universitat Rei Joan Carles (URJC) i, que si hi ha hagut irregularitats, les ha comès el centre docent. Si bé, la jutgessa d’instrucció del cas, que aquest dijous va començar a prendre declaracions a altres investigats, va donar a entendre que també la imputaria a ella quan va imputar el director del màster, el catedràtic Enrique Álvarez Conde, i va citar com a testimonis la resta d’alumnes que, juntament amb l’expresidenta, van veure modificades les seves notes.

Declaració al juny

Mentre que Álvarez Conde haurà de declarar el 6 de juny, Cristina Cifuentes ha estat citada per a 20 dies més tard, el dia 26.    

La magistrada va començar els interrogatoris a imputats i testimonis aquest dijous. Durant la declaració de la professora Alicia López de los Mozos, presidenta del tribunal que suposadament va avaluar el treball de final de màsterque l’exdirigent del PP mai no ha exhibit, va decidir modificar-li la condició de testimoni a imputada per un delicte de prevaricació administrativa, a l’haver-se avingut a, suposadament, avaluar alumnes que podrien no haver cursat el màster. 

Aquest dijous ja van declarar com a imputades Alicia Caronge, la funcionària que va modificar les notes de Cifuentes, i la professora de la Universitat Rei Joan Carles Cecilia Rosado.