TERRORISME

La jutge proposa de jutjar quatre històrics d'ETA per crims de lesa humanitat

'Txeroki', 'Ata', 'Gurbitz' i 'Josu Ternera' poden ser jutjats per aquest delicte per primera vegada

zentauroepp413552 md13 madrid 06 11 02 fotograf a de archivo tomada en bilbao 170407213514 / ALFREDO ALDAI

La jutge Carmen Lamela proposa de jutjar quatre històrics dirigents d'ETA, entre els quals, el fugitJosu Ternera, per un delicte de lesa humanitat en relació amb els atemptats comesos des de l'1 d'octubre del 2004, quan va entrar en vigor a Espanya aquesta figura jurídica, fins a l'actualitat.

Es tracta de Garikoitz Aspiazu Rubina, Txeroki;Txeroki Mikel Carrera Sarobe, Ata;Ata Ángel Iriondo Yarza, Gurbitz,Gurbitz i José Antonio Urruticoetxea, Josu Ternera,Josu Ternera tots processats l'octubre del 2015 per delictes de lesa humanitat i que, per primera vegada, poden ser jutjats per aquest delicte.

Ara, la magistrada de l'Audiència Nacional ha declarat en una interlocutòria la conclusió del sumari que se seguia contra els tres primers dirigents i l'ha remès a la Sala Penal perquè es pronunciï.

En el cas deJosu Ternera,no se li ha pogut comunicar formalment el processament en declaració indagatòria ja que es troba fugit, motiu pel qual el seu cas continua en espera fins que sigui trobat i la Sala no decidirà fins aleshores, segons han informat fonts de l'Audiència Nacional.  

Temes:

ETA La fi d'ETA