REACCIÓ

Colomines acusa el Govern de tractar els independentistes com a "ostatges"

"Estan ferits i actuen com qualsevol bèstia ferida: clavant garrotades", afirma el director de l'Escola d'Administració Pública sobre el seu cessament

zentauroepp13527453 barcelona 5 7 2010 fotografia guillermo moliner parla180420094054 / GUILLERMO MOLINER

El director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC), Agustí Colomines, ha carregat durament contra el Govern central per la decisió de cessar-lo aquest divendres al Consell de Ministres. Segons ell, la seva destitució és exclusivament "política" i ha acusat l'Executiu de Mariano Rajoy de tractar els independentistes com a "ostatges".

"Com que no han pogut amb la caça major, ens tracten com a ostatges; i, com en tots els segrestos, ens van liquidant un per un", ha explicat aquest dijous a la nit a Catalunya Ràdio.

Colomines ha explicat que el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques ha argumentat el seu cessament en una "pèrdua de confiança". "Em fa una gràcia tremenda perquè no he tingut mai relació amb aquesta gent", ha assegurat, abans de considerar que amb aquesta justificació el ministeri intenta "donar aparença de normalitat al que és una persecució política en tota regla".

El director de l'EAPC també ha retret al Govern central que no s'hagi preocupat mai de la seva feina i l'ha acusat de buscar únicament el "control polític". "Estan ferits i actuen com qualsevol bèstia ferida: clavant garrotades", ha remarcat.

Toc a JxCat i ERC

No obstant, Colomines també ha llançat una crítica a les forces independentistes, per no haver format encara Govern: "Això ens obliga a veure que hem de recuperar el Govern; si ara tinguéssim Govern, això no hauria passat".

El cessament, en canvi, no ha agafat per sorpresa el director de l'EAPC, que fa dies que ja havia preparat les caixes a l'espera que arribés la seva destitució. Així ho ha explicat al seu compte de Twitter, en un missatge en què explica que també s'emportarà la foto de la proclamació de la República de Macià que, segons ell, "sempre va molestar" el PP, Ciutadans i el PSC: