Errejón s'alia amb Bescansa a la Comunitat de Madrid per desbancar Iglesias

El document de la diputada de Podem vol integrar representants d'altres sectors com Ramón Espinar

jcarbo34121347 errejon bescansa180418164201 / JOSE LUIS ROCA

El dirigent de Podem Íñigo Errejón ha proposat a la diputada Carolina Bescansa anar de número dos a la seva candidatura per a la presidència de la Comunitat de Madrid en una llista en què també vol integrar representants d'altres sectors del partit com Ramón Espinar i Lorena Ruiz-Huerta.

Així ho han confirmat a Efe fonts coneixedores de la negociació després que es difongués un document amb data d'avui però sense firma en què es recull una proposta de candidatura d'unitat per a les primàries de Podem de la Comunitat de Madrid, però també per a les eleccions generals i les primàries a la direcció del partit.

Segons les fonts consultades per Efe, aquesta proposta no és l'oferta que Errejón ha fet a Bescansa, a qui volia integrar en la seva candidatura com a número dos, juntament amb Espinar i Ruiz-Huerta.

No obstant, al document que la mateixa Bescansa ha penjat durant uns minuts al seu canal de Telegram s'especifica un detallat repartiment de tasques entre els equips de tots dos a la candidatura madrilenya, i també per a les generals del 2020, en què -segons el text- Bescansa ocuparia el número u de la llista, i optaria a la secretaria general del partit, en mans actualment de Pablo Iglesias.

Així mateix, respecte a la candidatura madrilenya, el document assenyala que "no és possible la integració en aquesta llista del portaveu del corrent oficialista a la Comunitat de Madrid, Ramón Espinar, ja que és la representació més visible a Madrid de la deriva política que aquesta candidatura aspira a contrarestar".