EPISODI DEL PASSAT

Quan Pablo Casado tallava carreteres

El llavors líder de Noves Generacions del PP es va manifestar davant la Fiscalia General de l'Estat per protestar per una sentència absolutòria per a Arnaldo Otegi

undefined42486383 madrid 12 03 2018 politica reuda de prensa del vicesecretari180409214916 / DAVID CASTRO

Arran de l'operació contra els CDR, a qui la fiscalia acusa de terrorisme i rebel·lió per l'accions de Setmana Santa en què van tallar carreteres i van aixecar les barreres dels peatges, les xarxes socials han tret a la llum un episodi del passat de l'actual vicesecretari general de comunicació del PP, Pablo Casado.

El març del 2007, després de fer-se pública una sentència absolutòria per a Arnaldo Otegi en una causa sobre un suposat delicte d'enaltiment del terrorisme, el Fòrum Ermua, amb el suport de les Noves Generacions del PP, va convocar una protesta davant la Fiscalia General de l'Estat, a qui acusava de l'absolució per haver decidit durant el judici retirar els càrrecs contra el llavors dirigent de Batasuna.

En aquell temps, Casado era el president de les joventuts del partit i va anar a la cita. D'això en donen fe les cròniques del dia publicades als diaris, així com alguns vídeos de les cadenes de televisió que avui han inundat les xarxes socials.

Durant la protesta, que no estava autoritzada per la Delegació del Govern, es van corejar lemes contra el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i el fiscal general, Cándido Conde-Pumpido, a qui van acusar de "terroristes" i "covards". "Volem un país lliure, on no hi hagi un govern que no deixa actuar la justícia", va dir Casado als micròfons, davant els quals també va titllar de "política" la decisió de retirar l'acusació contra Otegi.

A mesura que passava el temps, els manifestants es van anar animant i finalment van decidir envair la calçada central del passeig de la Castellana, tallant el trànsit de vehicles. Una acció que no van poder evitar els policies nacionals encarregats de vigilar la protesta.