L'exconsellera Ponsatí s'entregarà a les autoritats d'Escòcia

La policia escocesa ha rebut l'euroordre de detenció de la 'exconsellera' d'Ensenyament

zentauroepp40854098 councillor of education of the generalitat of catalonia clar180226085055 / EMMANUEL DUNAND

La policia escocesa ha confirmat a través de Twitter que ha rebut l'euroordre d'arrest de l'exconsellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí.

Després de fer algunes investigacions per localitzar-la, l'advocat de Ponsatí ha contactat amb la policia, que està fent totes les gestions necessàries perquè s'entregui a les autoritats. L'exconsellera va tornar a viure a Saint Andrews, a Escòcia, on és professora universitària, a principis d'aquest mes.

Els errors del Govern català

Precisament dissabte, Ponsatí va reconèixer que el Govern i l'independentisme van cometre errors després del referèndum de l'1-O: "Hem rebut una gran trompada. Hem de reconèixer que després del gran èxit de l'1 d'octubre la resta han sigut grans fracassos i ens costarà recuperar-nos".

En una entrevista de TV3, va rebutjar valorar si s'haurien d'haver convocat eleccions o declarar la independència, però va lamentar que el Govern no va saber "entendre bé el que havia significat l'1-O i actuar en conseqüència".

Aquest matí l'expresident Carles Puigdemont ha sigut detingut quan viatjava en cotxe per Alemanya, després d'haver travessat la frontera amb Dinamarca. A la tarda, Puigdemont ha sigut traslladat a la presó de Neumünster, al nord del país.