La CUP veu un "cop d'Estat" i retreu que "l'oferta sigui exili i presó"

Els anticapitalistes acusen el jutge del Suprem Pablo Llarena de "prevaricar"

GRAF7976. BARCELONA, 21/03/2018.- El cabeza de lista de CUP, Carles Riera (c), junto a Vidal Aragonés (i) y Natalia Sánchez (d), en la sede del partido, donde han comparecido Lluc Salellas y Mireia Boya tras el anuncio del presidente del Parlament, Roger Torrent, del pleno de investidura para mañana por la tarde. EFE/Marta Pérez / MARTA PEREZ (EFE)

Segons els anticapitalistes, les últimes maniobres judicials són una resposta "dràstica i perversa". "Ens imposen per vies judicials i extrajudicials el que són incapaços de guanyar a les urnes. I d'això se'n diu cop d'Estat", ha etzibat la diputada de la CUP Natàlia Sànchez. Per això, ha demanat fermesa davant la "situació d'excepció que es viu al país" i ha lamentat que "l'oferta de l'Estat sigui exili i presó". "S'ha de ser molt inútil per creure que així es pot solucionar alguna cosa", ha asseverat davant l'hemicicle.

I dos dards. Un a Miquel Iceta i un altre a Inés Arrimadas. Al primer li ha retret no haver liderat el 'no' al referèndum de l'1-O, "si volia escoltar la veu de tothom", i a la segona, que el Parlament "defensa el dret de tots els diputats", després que la líder taronja s'hagi queixat per les proclamacions del president de la Cambra catalana, Roger Torrent. Implícitament, aquesta vegada sense esmentar-los, els ha assenyalat les seves "responsabilitats per justificar el patiment aliè". "Comprin-se un mirall i hi veuran la cara de totes les indecències possibles", els ha llançat.

Sànchez ha acusat el jutge de Tribunal Suprem, Pablo Llarena, de "prevaricar" i de "creure's Déu quan parla amb un altre inquisidor, Manuel Marchena, dient que són el mur de contenció de l'independentisme". I els ha advertit que "confonen el nacionalisme espanyol amb els principis democràtics".

Segons la cupaire, "l'únic delicte comès [pels independentistes] és protegir els drets de tothom". Ha animat a respondre amb "màxima generositat a la màxima repressió", i ha anunciat que "continuaran parlant amb totes les forces democràtiques per crear un ampli front davant la repressió de l'Espanya de Felip VI", tant a les institucions com al carrer.

Temes:

CUP