VAGA FEMINISTA DEL 8-M

La ministra d'Igualtat, sobre feminisme: "A mi no m'agrada que em posin aquesta etiqueta"

Dolors Montserrat afirma que defensa "una igualtat real i efectiva els 365 dies de l'any"

La ministra d'Igualtat, Dolors Montserrat, ha afirmat aquest dimecres que ser feminista li "sembla una etiqueta" i que, encara que la respecta "perfectament", no li agrada: "A mi em sembla una etiqueta, però que jo respecto perfectament. A mi no m'agrada que em posin aquesta etiqueta. Jo soc una dona que defenso amb la mateixa intensitat tant la igualtat com la llibertat", ha dit.

En les seves paraules, el que ella defensa és "una igualtat real i efectiva els 365 dies de l'any".

Vaga feminista o no

Així mateix, ha anunciat que el Dia Internacional de la Dona no treballarà a la japonesa, sinó que "farà el mateix de sempre: treballar i conciliar". "Per anar a la vaga o no anar a la vaga no vol dir que tu defensis més o menys la igualtat", ha insistit la ministra, que ha opinat que "no hi ha una guerra de sexes entre homes i dones" i que el seu partit defensa "amb la mateixa força la igualtat que la llibertat".

En referència a les declaracions de les seves companyes de gabinet i de partit, la ministra d'Agricultura, Isabel García Tejerina, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, que es mostraven a favor de treballar més el 8-M, Montserrat ha opinat que "sincerament" creu que es referien que "treballar per la igualtat són les 24 hores del dia els 365 dies de l'any".

Montserrat ha tornat ha insistir en la necessitat de derruir la bretxa rural i demanar un currículum anònim, a més de destacar que en aquests moments "hi ha més dones que mai treballant a Espanya", amb 8,5 milions d'afiliades a la Seguretat Social. "Al Govern estem convençuts, tranquils i segurs que estem posant en marxa totes les polítiques necessàries per aconseguir la igualtat real i efectiva", ha afegit. 

La ministra també ha recordat que els Pressupostos contemplen el que està previst en el pacte contra la violència de gènere i que es presentarà el 23 de març. Preguntada per si el Govern contempla una partida extraordinària o un crèdit si els comptes no tiren endavant al Parlament, Montserrat ha evitat parlar de "futuribles" i ha demanat responsabilitat als partits.

El PSOE assenyala Rajoy 

Per la seva part, la secretària d'Igualtat del PSOE, Carmen Calvo, ha sostingut que les postures del PP sobre la vaga són una "carrera de despropòsits" i que al president del Govern no li va quedar més remei que "dir alguna cosa raonable" per "desautoritzar" les polítiques que van defensar la vaga japonesa.

"El PP en això, honestament, no s'adona que el feminisme ja és obligatori per fer política en democràcia. (...) El que ja no pots és saltar-te una realitat que consisteix que les dones necessitem que es garanteixin més i millor els nostres drets, alguns no els tenim assolits", ha criticat la política socialista.