LA LEGISLATURA CATALANA

Jordi Sànchez, sobre l'independentisme: "Mantenir-nos units és fonamental"

El candidat de JxCat a president respon a través del seu advocat una entrevista de 'The Times'

jregue38104772 barcelona 19 04 2017 jordi sanchez presidente de la anc pres170629111052 / ALBERT BERTRAN

L'ara ja candidat de Junts per Catalunya a la presidència de la GeneralitatJunts per CatalunyaJordi Sànchez, ha cridat, en una entrevista a 'The Times', a la unitat de l'independentisme, després del rebuig per part de la CUP de votar a favor de la seva investiduraCUP. "Mantenir-nos units és fonamental", ha subratllat en el diari britànic, amb qui ha conversat a través del seu advocat, Ben Emmerson.

L'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), en presó preventiva a Soto del Real, ha compartit a través del seu compte de Twitter una captura de l'entrevista, en què acusa els tribunals espanyols d'estar polititzats. "Els tribunals apliquen una filosofia política vestida de llei", afirma en al·lusió a la judicialització del procés. A més de Sànchez, segueixen a la presó el líder d'ERC i exvicepresident del Govern, Oriol Junqueras; l'exconseller Joaquim Forn i el president d'Òmnium CulturalJordi Cuixart.

El diputat de JxCat apunta que "la vulneració dels drets democràtics d'algunes persones és la vulneració dels drets de tothom", i ho fa precisament el dia que el president del Parlament, Roger Torrent, l'ha proposat com a candidat per a la investidura.