Moviment de Ciutadans cap a la República Constitucional

Mor el jurista Antonio García-Trevijano als 90 anys

Va tenir un paper rellevant en el naixement de la famosa 'Platajunta'

trevijano

El jurista, advocat, polític i pensador republicà Antonio García-Trevijano ha mort aquest dimecres als 90 anys, segons ha informat el Moviment de Ciutadans cap a la República Constitucional (MCRC), del qual era fundador i president.

Nascut a Alhama de Granada (Granada) el 18 de juliol de 1927, va destacar per la seva lluita en defensa de la llibertat i pel seu activisme contra la dictadura franquista. El 1974 va ser el coordinador i redactor del manifest de la Junta Democràtica d'Espanya. Posteriorment, va tenir un paper rellevant en la fusió d'aquesta amb la Plataforma de Convergència, que va donar lloc a la famosa Platajunta.

Fundador el 1977 de la revista Reporter, ha publicat nombrosos articles als principals diaris d'Espanya i és autor de diversos llibres sobre pensament polític, entre els quals hi ha El discurso de la República, Frente a la gran mentira o Pasiones de servitud.

També destaquen les seves obres Teoría pura de la República, Ateísmo estético, arte del siglo XX: de la modernidad al modernismo, Del hecho nacional a la conciencia de España o el Discurso de la República.

Era el fundador i president Moviment de Ciutadans cap a la República Constitucional, que neix el 2006, centrat a defensar que a Espanya no hi ha democràcia en la defensa del règim actual com un Estat de partits, oligarquia de partits o partitocràcia.