SANTA COLOMA DE GRAMENET

Parlón recolza una moció per acostar els polítics presos a Catalunya

El PSC i Gent d'Esquerres voten a favor de la iniciativa presentada per SOM Gramenet

zentauroepp41277676 santa coloma de gramanet 11 12 2017 pol tica elecciones a180227094642 / FERRAN NADEU

El PSC de Santa Coloma de Gramenet, liderat per l'alcaldessa Núria Parlón, ha votat a favor d'una moció per demanar l'acostament a Catalunya dels presos per causes relacionades amb el procés: Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Segons ha informat el consistori, la moció la va presentar SOM Gramenet -coalició integrada per la CUPPodem i independents-, es va votar en el ple de dilluns a la nit i va prosperar amb els vots del PSC i de Gent d'Esquerres- ICV- EUiA, mentre que Ciutadans i el PP hi van votar en contra.

La moció també rebutja la presó preventiva dels polítics presos i exigeix la seva posada en llibertat, perquè considera que és una "desproporció" mantenir-los empresonats.

La mateixa Parlón ha explicat a Twitter el posicionament del seu partit en aquesta moció, que és el mateix que el subscrit en un manifest firmat per exdirigents d'esquerres, catedràtics i escriptors com l'exlíder socialista Raimon Obiols, l'exconseller Josep Maria Vallès o els exdiputats de CSQP Joan Coscubiela, Lluís Rabell i Gemma Lienas.