El 3 d’agost del 2017, Josep Lluís Trapero va ser informat que tres dies després els seus agents farien una inspecció al despatx de la llavors presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per portar a terme una recerca de «mitjans tècnics». O sigui, de micros. Qui l’hi comunicava era el comissari Rafel Comes, de l’àrea d’Investigació Criminal, que especificava en un correu electrònic que es procediria igualment amb el secretari general de la Cambra, Xavier Muro.
L’encàrrec havia sigut fet al seu torn pel cap de l’Àrea d’Escortes de Mossos, i Comes afegia en la comunicació al seu cap un «ja informarem del resultat….». El dia 4 d’agost, Trapero donava confirmació al missatge informatiu que havia rebut sobre aquest assumpte el dia anterior. D’aquesta manera es constata en l’anàlisi dels correus electrònics de l’exmajor realitzat per la Guàrdia Civil, al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO.
Els autors d’aquest informe policial destaquen que en aquelles dates Forcadell, imputada al Suprem per rebel·lió, estava sent investigada per la Benemèrita per possibles delictes de desobediència, prevaricació, sedició, malversació de cabals públics i revelació de secrets, en el marc de les diligències incoades des del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona.
Els controls
Arran del bolcat dels correus de Trapero també se sap que el dia 2 d’agost ell va preguntar a Ferran López si s’estava donant protecció o portant a terme algun tipus de control –i en cas que fos així en què consistia– a una sèrie de polítics i personalitats lligades a l’independentisme. Concretament, Trapero preguntava per Marta Rovira, d’ERC; Marta Pascal, del PDECat; Jordi Sánchez, de l’ANC; Jordi Cuixart, d’Òmnium, i Xavier Vendrell, exconseller, membre d’ERC i empresari. La llista de persones plantejada per l’exmajor sorprèn els investigadors de la Guàrdia Civil.