REACCIONS

#RapearNoEsDelito: allau de solidaritat amb Valtonyc per la seva condemna

Les xarxes s'omplen de missatges de suport al raper mallorquí

zentauroepp37207442 madrid 08 02 2017 miguel arenas el rapero valtonyc juzgad180221093933 / JUAN MANUEL PRATS

La decisió del Tribunal Suprem de ratificar la condemna de tres anys i mig de presó al raper mallorquí José Miguel Arenas Beltrán, més conegut pel seu nom artístic de Valtonyc, ha provocat una onada de solidaritat a les xarxes socials, on s'ha creat l'etiqueta #RapearNoEsDelito.

Entre les reaccions en contra de la condemna destaca l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha lamentat els "tristos i foscos temps" en els quals s'ha de reivindicar que "cantar sobre borbons lladres i matadors d'elefants és llibertat d'expressió". El líder de Podem, Pablo Iglesias, així com l'eurodiputat Miguel Urbán, també han fet referència a Iñaki Urdangarin, que, malgrat haver sigut condemnat a sis anys de presó, està en llibertat. 

Menció especial mereixen els missatges publicats per la cupaire Anna Gabriel o l'expresident Carles Puigdemont. Així mateix, des de Barcelona en Comú es va anunciar la seva intenció de portar al ple municipal una moció de suport a Valtonyc i la llibertat d'expressió.

Fora de l'esfera política, el cas de Valtonyc també ha provocat reaccions, com la del periodista Jordi Évole o l'actor Juan Diego Botto: